6 Haziran 2012 Çarşamba

Diyete Motive Olmak için Lida



Egzersize devamlılığı artırma stratejilerinin büyük çoğunluğu lida kapsül’ ün yararlı sonuçları, ödüller ya da daha sağlıklı bir yaşam sürme gibi sonuç odaklı bilgiler üzerine kurulmuştur. Lida kullanımı için bu yararlı bilgiler, dışsal ödüller ya da sonuç odaklı hedefler mutlaka egzersiz davranışını teşvik etmek için yararlıdır ama bununla birlikte unutulmaması gereken en iyi ve uzun süreli motivasyonun bireyin kendi içsel motivasyonu olduğudur.

En genel ve yaygın tanımıyla motivasyon, bireyin amacına ulaşmak için gösterdiği gayret ve çabanın şiddet ve yönüdür. Motivasyonun, başarı motivasyonu, yarışma motivasyonu, içsel motivasyon, dışsal motivasyon vb. formları vardır. Burada egzersize devamlılık stratejisi olarak içsel motivasyon ele alınacak ve kısaca dışsal motivasyondan bahsedilecektir.

İçsel motivasyon, sonucunda herhangi bir ödül beklentisi olmaksızın sadece eğlenmek, zevk almak ve kişisel tatmin sağlamak için bir davranışın gönüllü sergilenmesi olarak tanımlanabilir. İçsel motivasyon, bireyin bir aktiviteye tamamen içsel sebeplerle ve gönüllü olarak katılımını ifade eder. Diyete motive olmakta zorluk çekiyorsanız lida kapsül kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Etkili sonuçlar ve başarılı diyet için lida kapsül kullanmanız gerekmektedir.

Özgür irade teorisini geliştiren Deci’ ye göre “bireyin içsel öz belirleme ve yeterlilik ihtiyaçları, onun potansiyel tatmin edicilerin farkına varmasını sağlar ve bu da kendine hedefler koyması için ona enerji sağlar ve birey bu hedeflere ulaşmak için uğraşır”. Kişinin kendisinden kaynaklanan ve dışsal hiçbir ödüle bağlı olmaksızın koyduğu bu hedefler içsel motivasyonun sonucudur. Zayıflama sırasında lida bitkisel form hapı kullanarak kendinize enerji sağlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder