9 Kasım 2012 Cuma

Tatilde Beslenme Taktikleri

Tatilde Beslenme Taktikleri


    
Tatilde Beslenme Taktikleri
Tatildeyken standart yemek düzeninizi veya rejiminizi terk edebilirsiniz. Dinlenme veya iş gezisi olması fark etmez, yoğun aktiviteler ardı ardına gelince açlığa da dur denmiyor ve ilk görünen fast food restoranına gidilebiliyor. Yoksa abur cuburla beslenilmeye çalışılıyor. Ama yanınızda açlığınızı giderecek ya da en azından bastıracak yiyecekler bulundurursanız, pişman olmayacağınız sağlıklı bir tatil deneyimi geçirmiş olursunuz.
1. Adım

Yanınıza yiyecek hafif bir şeyler alın. Bu ister uçak ister diğer ulaşım araçları için geçerlidir. Böylece hem pahalı hem de sağlıksız yemek yememiş olursunuz. Fıstık gibi protein yönünden zengin yemişler de yanınızda taşıyabilirsiniz. Çantanızda zarar görmesi de kolay kolay mümkün değildir.

2. Adım

Tatil boyunca bolca sıvı tüketin. Hatta yapabiliyorsanız sadece suyu tercih edin tatil boyunca. Süt ve meyve suları da sağlıklıdır ama gazlı ve alkollü içecekleri aşırı derecede tüketmekten kaçının. Hatta alkolden özellikle uzak durun tatil ve yolculukla ilgili sıkıntılar yaşamamak için

3. Adım

Otel odanızı, litrelik sular, meyveler, ve sağlıklı aperatiflerle doldurun. Böylece minibara saldırmaktan kendinizi alıkoyarsınız. Bütçenizi de ekstra zorlamamış olursunuz.

4. Adım

Fast food restoranlarından uzak durun. Yeni bir şehre gittiğinizde en güvenilir yerler gibi görünse de, çok yağlı ve kalorili yemeklerdir ve yerel yemek mutfağını denemenize engel olur. Nerede yerseniz yiyin, sebze ve sağlıklı besinler olmasına dikkat edin.

5. Adım

Kahvaltı yapmayı unutmayın. Tatilin yoğun planları arasında yapılması söylemesi kadar kolay değildir ama yapıldığında size çok fayda sağlar. Hem çok fazla acıkıp ağır yemezsiniz hem de daha az maliyetli bir şekilde kurtulursunuz yemek olayından. Kahvaltıda da lif ve protein zengini yiyecekler seçin. Gün içinde acıkıp abur cubur yememenizi sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder