9 Kasım 2012 Cuma

Mucize Diyet!!!

Mucize Diyet!!!

Yaradan vücudumuzun düzgün çalışması için yakıta yani yemek yemeğe ihtiyaç duymamızı sağlamış. Vücudumuzun çalışması için gerekli olan şey yani yakıt aldığımız besinlerle sağlanır.
Zayıf olma uğruna yapılan  zayıflama çalışmaları takdire şayan. Zayıflama hapları, diyetler derken bir de zayıflama ayakkabıları da satış skalasında yerlerini aldılar. Bu süreçte hiç bir şey yaramazsa artık sırada aç kalarak zayıflama  gelir. Ancak yapılan en büyük zayıflama yanlışı burada başlar. Yapılan bu yanlışla vücudumuzda en önemli olan şey metabolizmamızı bozarız. Öğün atlanarak yapılan zayıflama hatası öncelikle metabolizmamızın yavaşlamasına sonrasında da kilo almamıza bile sebep olur. Neden mi? Uzun süre aç kalan hücreler verdikleri açlık sinyalleri ile alınan besinlerin yağ olarak depolanmasını sağlar. Vücudun çalışması yavaşladığı için kilo verme hızı düşer.  Özellikle sabah-öğlen öğünlerinin atlanıp sadece akşam yemek yenmesi , sindirimi etkilediği gibi az aktivitenin olması zayıflama sürecinin hüsranla sonuçlanmasına neden olur.
Bilinçli zayıflamak için güne güzel bir kahvaltı ile başlanmalıdır. Zayıflama ekollerinin ve hepimizin bildiği eskilerin sözü” sabah kalvaltısını kral gibi, öğlen yemeklerini prens gibi , akşam yemeklerini ise fakir gibi yapın” her zaman geçerliliğini korumaktadır.
Yiyeceklerin vücutta kalma süresi 4-5 saat olduğu düşünülürse ara öğünlerin önemi ortaya çıkmakta. Zayıflama süecinde ya da diyet sürecinde mutlaka atıştırmalar olmalı. Gün içinde her tür besine yer vererek dengeli beslenerek kilo vermenin ne kadar kolay olduğunun herkes bilincinde. Tek sorun bunu ne kadar başarabildiğimiz. Zayıd-flama ile ilgili bilinçlendirme haberlerinde her zamn dengeli beslenme, kilo verme sürecinde yapılan her şeyin alışkanlık haline dönüşmesi, bol su içilmesi ve spor hareketlerinin mutlaka yapılması gelmekte. Hepimizin bildiği bu kalıplaşmış ilkelerin yapılması durumunda zayıflama hayali yerine hep formda bir vücuda sahip olmak elden bile değil.
Kilo azalması gerçek zayıflama değildir. Giden kilonun yağdan mı, kastan mı yoksa sudan mı olduğunun bilincini taşımamız lazım. Gerçek zayıflama vücuttaki yağ oranının azalmasıdır. Örnek bel çevresinde değişme olmadan verilen kilo gerçek kilo kaybı olmamaktadır. Bu nedenle yavaş yavaş ve kişiye özgü programla zayıflanılmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder