3 Mart 2012 Cumartesi

Kilo almak ve kilo almanın hayatımızdaki önemi !

        Fazla kilo almak bir çoğumuzun sorunudur . Sadece fazla yemek fazla kilo almak anlamına gelmez diyet yapıyor bile olsak bir lokmadan bir şey olmaz düşüncesiyle arkadaşlarımızdan atıştırdığımız yiyecekler diyetin bozulmasının başlıca sebeplerinden biridir . Diyet demek yediğimiz yiyecekleri azaltmak demek değildir zamanında uyuyup zamanında kalkmak ve zamanında düzenli bir şekilde her şeyden azar azar yediğimiz zaman rahatlıkla kilo verebiliriz .

      Kilo vermek için öncelikle kararlı olmalı ve kendimizi başka bir yaşam biçimine sokmalıyız . Düzenli spor yapmalıyız ve kaslarımızı çalıştırmalıyız . Kaslarımızı fazla çalıştırmak metabolizma ve boşaltım sisteminin hızlı çalışmasını sağlayacaktır , böylece fazla aldığımız yağların hızlı bir şekilde yakılması sağlanacaktır. Önemli olan hem kilo verip hem sağlıklı olmaktır. Gün boyu yemek yememek kesinlikle bir diyet şekli olamaz .

  Fazla kilolarımız bizim için sıkıntı haline gelmese de ilerde ki zamanlarda mutlaka damar tıkanıklarına belli kalp hastalıklarına yol açabilir. Bu nedenle belli bir süre diyet yapmak yerine bunu bir yaşam biçimi edinmeli yaşamımız süresince sağlıklı kalmak için bu kurallara özen göstermeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder